zondag 30 januari 2011

Hema-toom

'den Hema'! Winkel met de allerschattigste patronen op eender welk voorwerp, de plek voor leuke cheape BH's, polkadotshizzle en huishoudspullen. En uiteraard: Jip en Janneke. Er is niets dat ik niet leuk vind aan den Hema! Of wel...

IEPIEPIEP (Psycho-deuntje)

... de make-up.

 Oke, heel veel keuze voor een schappelijk prijsje, waarom niet hé? Ik kocht twee artikelen uit het make-up gamma van den Hema (oog en lippen) en ging testen/swatchen. 

Het doosje! Ongeveer 2,5 x 5 cm. Past dus perfect in een zijzakje van je handtas. Oeh en met borsteltje bijgeleverd. Leuk leuk tot nu toe. 
Het doosje open (in minder fel licht): Deze kleuren krijgen van Hema geen naam. Er staat enkel 'duo eyeshadow'.  Op de foto lijkt de eerste kleur blauw, maar in het echt is deze lichtpaars. De tweede kleur komt wel overeen met de wereklijkheid, een shimmerige silk-kleur. 
Terug het doosje, deze keer in meer licht. Nu komt de eerste kleur wel overeen met de werkelijkheid. 

De swatches! De eerste is de silky kleur en de tweede de lichtpaarse. Om eerlijk te zijn? Pigmentatie is niet zo goed. Blijven wel leuke kleurtjes. 

De swatches van iets verder. De silk kleur is al bijna niet zichtbaar meer. En oh ja, één veegje en POEF, alles is weg! Een keertje niezen en alles is van je ooglid weg.
Neen Hema, voor mij hoeft deze niet!

Maar wat heb ik nog:
Rode Hema lipgloss! Deze heeft ook geen naam. Tenzij 003. Eens kijken...
 De swatch... Geen idee wat ik er van moet vinden. Hij smeert goed uit, maar het ziet er uit als goedkope aardbeidonfituur. Ale vooruit, we zullen eens zien.

 Hmmm dat valt precies nog mee! (Haha let niet op mijn... onderliphaartjes?!) 
Gloss geeft het (check), pigmentatie is heel oke (dubbelcheck). Alleen... de geur?! De geur heeft zoiets specifiek dat mij doet denken aan kindjesmake-up of schminksel. Ugh.  No thanks.

Wat vinden jullie van make-up uit de Hema? Vind jij het wel de moeite waard of net als ik toch niet?

3 opmerkingen:

 1. Ik koop er voornamelijk nagellak en borsteltjes :) En poeder. Voor de rest betaal ik liever wat meer.

  Ik heb een studie gedaan in Leuven (Voeding- en dieetkunde), maar die is gestrand na 2,5 jaar. Het was toch niets voor mij. Talen zijn meer mijn ding. Ik wilde taal- en letterkunde gaan doen, maar ben geweigerd aan 't unief. Als je hogeschool hebt gedaan is er blijkbaar geen weg terug :)
  Ik vond geen ander alternatief, want leerkracht is echt niet mijn ding. Al die lesvoorbereidingen, bah. Dus dan maar journalistiek :) En ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt!

  En aangezien ik dus op kot zat in Leuven, ben ik daar een beetje blijven plakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleure en in deed.. We love hema.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleurtjes van het duo zijn wel mooi! En die lipgloss vind ik ook nog wel een leuk kleurtje, maar meestal stinken ze inderdaad :(

  BeantwoordenVerwijderen

Feel free to leave something