zaterdag 27 augustus 2011

Update: Herexamens #2Alweer een week vol herexamens voorbij! Ik moet zeggen: het was mijn week niet. Geen enkel examen ging zoals ik wilde. Dit gaat dus jammer genoeg niet goed zijn voor mijn eindpunten. Langs de ene kant voel ik me er rot over, maar langs de andere kant is het misschien best zo. Liever succesvol naar het volgende jaar dan met hakken over de sloot. Want anders val je het volgende jaar misschien eens zo hard...


Maandag deed ik mijn mondeling examen neurologie (aka Ziekenhuispathologie). Deze ging echt enorm slecht. Ik wist 2 van de 3 tekeningen goed aan te duiden, mijn theorievraag ging half, mijn casus was een fiasco, de woordjes kon ik verklaren maar ik kon niet antwoorden op de bijvragen. En de multiple choice heb ik niet eens aangeduid, puur uit stress.
Woensdag deed ik het examen VDI3, dat staat voor Verpleegkundige Diagnostiek en Interventies. Een heel belangrijk vak voor richting verpleegkunde (staat op 7 studiepunten, zegt genoeg). Het was zo veel en zo uitgebreid dat ik niet durf te zeggen hoe het is gegaan. Het bestaat uit drie delen: heelkunde, geneeskunde en pijnbestrijding. Voor heelkunde moesten we een uitgebreid wondplan uitschrijven, en daarbij kregen we een gigantische foto van een smerige, gele wonde. Studenten van lerarenopleiding deden examen in hetzelfde lokaal en trokken nogal een gezicht wanneer ze mijn tafel passeerden en de foto van de wonde zagen. Hilarisch! 
Donderdag had ik twee praktijkexamens, dit houdt in: je trekt een papiertje en daar staat een techniek op die je moet uitvoeren. Als eerste techniek moest ik een diepe wondspoeling uitvoeren en daarbij een wiek (katoenen gaasttrook, bedoeld om wondvocht op te nemen) inbrengen in de wonde. Als eerste probleem was ik de helft van mijn spullen vergeten, als tweede probleem was ik niet voorbereid op wiek inbrengen van ongekende lengte (wat een iets andere techniek is). Toen begon ik ook half te panikeren en te beven, uit angst dat ik al helemaal gebuisd ging zijn. Ik kreeg barstende hoofdpijn en buikpijn. Wat een goede moment, NOT. Uiteindelijk mijn techniek maar afgemaakt, allesbehalve schitterend. En toen ging ik mijn tweede techniek uitvoeren: klaarmaken van infuus en het steken van een infuus. Deze ging veel beter alle geluk, en de docente (iemand anders dan de vorige) was heel lief en stelde mij heel vaak gerust. Ik deed mijn techniek naar mijn eigen zeggen goed, zelfs nog met bonkende hoofdpijn. Toen ik klaar was, wees de docente mij er op dat ik mijn garot (knelband) was vergeten los te maken, waardoor de pati├źnt eigenlijk snel bloed zou verliezen. Ik hoor jullie nu al denken: 'DIE wil ik niet aan mijn ziekenhuisbed!' en wees gerust, ik ga als afstudeerrichting niet voor ziekenhuisverpleegkunde. Juist ja, om die redenen. (bloedafname en standaard wondzorg? No problem! Uitgebreide wondzorg en medicatie berekenen en toedienen? No thanks)

Tot zover een update over mijn herexamens. Geen zorgen, ik heb er nog maar twee te gaan, dus deze updates blijven niet komen op mijn blog!
Verder wil ik ook nog zeggen dat mijn fisheye camera geïnstalleerd is! Hij is gevoerd met een batterij en een rolletje and ready to be used! Binnenkort komen de foto's online. Eerst moet ik nog foto's nemen voor ik ze laat afprinten en inscannen enzo. Stay tuned!

Cheers!
Sanja

5 opmerkingen:

 1. the poor thing ... misschien dat het wel meevalt?

  succes met de volgende twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kan altijd beter meevallen dan je denkt. Succes nog met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat voor fisheye camera heb je, als ik vragen mag? En is-ie analoog? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jammer zeg.. Hoop dat het meevalt voor je. Succes er nog mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Feel free to leave something