zondag 16 oktober 2011

SANJA'S KITCHEN MADNESS: Marmer cupcakes


Iedereen kent marmercake hé, right? Zowel chocoladecakedeeg als gewoon cakedeeg door elkaar vermengd. Tot op de dag van vandaag had ik niet stilgestaan dat je hetzelfde concept eigenlijk ook kon toepassen op cupcakes. Dom van mij eigenlijk, maar een reden te meer om het eens uit te proberen! 


Voor 10 cakejes (ik had er uiteindelijk 17):
  •  185gr boter
  • 170gr suiker
  • 2 TL vanille-extract
  • 3 eieren
  • 125gr zelfrijzende bloem
  • 30gr tarwebloem
  • 1,25 dl melk
  • 2 EL ongezoete cacaopoeder (liefst geen Nesquik poeder want da's brol voor te verwerken in gebak)
 Klop de boter, de suiker en het vanille-extract tot een homogene massa. Voeg een voor een de eieren erbij en klop goed tussendoor. Zeef de bloem (zelfrijzende en tarwe) en voeg toe aan het mengsel, wissel af met het toevoegen van melk. 
Verdeel het mengsel in twee en voeg de cacaopoeder toe aan een deel. Goed mengen want cacaopoeder klontert makkelijk.Verdeel beide deeg in cupcake vormpjes en probeer het deeg te mengen met een saté prikker. Eigenlijk heb je iets dikker nodig want bij mij is het achteraf gezien niet goed gemengd geweest.


Reacties op facebook:

# Nomnomnom



Smakelijk!

Cheers!
Sanja


4 opmerkingen:

Feel free to leave something