zondag 4 december 2011

SANJA'S KITCHEN MADNESS: Wit-Gele Kruis cupcakesMijn stage zit er op! Het was een hele fijne ervaring, heb veel bijgeleerd en ik heb gezien wat ik wilde zien. Het waren gelukkig ook erg fijne collega's en daarom maakte ik een klein bedankje: cupcakes! En hoe! 


Bron
De naam van het vzw en hun logo komen perfect overeen: een kruis met wit en geel. WGK zorgt al tientallen jaren voor mensen die thuis hulp nodig hebben. Een verpleegkundige/zorgkundige aan huis die helpt waar het nodig is. Dat heb ik ook moeten doen als stagiaire: mensen helpen bij het wassen, insuline inspuiten, wondzorg, inspuitingen, medicatie klaarzetten en simpelweg een gesprekje voeren met de mensen! Rondrijden in die leuke witte auto...


Maar nu over naar de cupcakes, wat heb je nodig:

  • Klaargemaakte cupcakes
  • Suikerpasta in de kleuren: wit, geel en blauw

Je rolt de fondant plat met een deegroller en met behulp van een drinkglas (ter vervanging van een echte uitsteekvorm) steek je een cirkel uit. Deze heeft ongeveer dezelfde diameter als je cupcake.
Dan rol je de gele suikerpasta plat en steek je een rechthoek uit (ik heb nood aan echte cupcake-equipment!)


Dan 'teken' je er een kruis in en de driehoekjes haal je er uit


Doe hetzelfde met witte suikerpasta
En tadaaa! Ik weet, ze zijn allesbehalve perfect. Lekker scheef, maar hey, ze waren er erg blij mee en dat is voor mij wat telt. 


Binnenkort heb ik terug tijd om wat meer te posten. Stay tuned! 


Cheers!
Sanja ♥

6 opmerkingen:

Feel free to leave something