zaterdag 20 augustus 2011

Update: HerexamensTerwijl ik jullie verveel met random herexamenpics, zit ik lekker met mijn neus in de boeken. Jazeker, ook ik heb herexamens! En hoe! Ik heb 9 vakken, verspreid over 8 dagen, die worden herleid tot 5 punten. Snap je? En 2 van die vakken zijn praktijkvakken.Terwijl je in het jaar denkt 'goh, als ik het nu niet goed doe, kan ik nog altijd proberen in augustus.'  denk ik nu: 'Grrrmbl#!@*#%' en nog meer woorden die ik beter in codetaal zet. Dinsdag mocht ik nog mijn skills komen oefenen in het skillslab van mijn school. Eenmalige blaassondage bij de man? Verwijderen van een drain? Korter maken van een penrosedrain? Infuus klaarmaken? I can do it!
Woensdag had ik dan mijn eerste examen, Cardiologie en dermatologie. Deze ging niet zo goed, ik wist mijn theorievraag niet te beantwoorden en herkende de dermatologische aandoening op de foto niet (een gigantische buik met rode korstige stippen, yum! 
Donderdag had ik Ziekenhuisverpleegkunde (dat samen wordt geteld met Ziekenhuispathologie) en dat ging ook maar matig. Ik moest vooral veel schrijven, over gastroscopische ingrepen en bloedtransfusie, en dan geraak je de tel weleens kwijt... Ken je dat gevoel? Je leest je vraag en opeens denk je 'JAAAA!', maakt je hart een sprongetje en begin je als een gek te schrijven.
Vrijdag had ik eigenlijk Psychologie, maar ik ben niet gegaan omdat ik deze punten ga ophalen met buispunten. Ik vind het echt hatelijk om examen te gaan doen bij deze docent. En dat heb ik niet gauw.
Nu is het weekend en ben ik volop Ziekenhuispathologie aan het studeren, het vak dat ik maandag heb van examen. Het gaat over Neurologie, moeilijkste deel dat ik tot nu toe heb moeten studeren, OOIT! Hopelijk ben ik er deze keer wel geslaagd voor, dan kan ik door naar het 3de jaar.Verder wilde ik nog iets melden over Pukkelpop. Jullie weten waarschijnlijk allang over het drama via het nieuws en social networks. Moest ik geen examens gehad hebben, was ik ook naar Pukkelpop gegaan. Ik was er nog nooit naartoe gegaan en wilde mezelf erop belonen moest ik geen herexamens hebben. Het lot dacht er anders over. Ik zat donderdag te studeren wanneer het buiten begon te regenen, te donderen en te bliksemen. Ik dacht nog in mezelf: 'Haha, zie ze daar zitten, de verzopen kiekens!' Ik was eerst nogal jaloers op degenen die wel naar Pukkelpop konden gaan weet je. Maar dan begon het weer heviger en heviger te worden. Opeens verschenen berichten dat er gewonden zijn geraakt op pkp, zowel het terrein als op de camping. Ik begon me wel zorgen te maken, want mijn broer zat namelijk ook op PKP! En toen er werd gezegd dat er al zeker 7 doden gevallen waren (later werd bekend gemaakt dat er 5 officiële doden zijn) begon ik helemaal gek te worden van ongerustheid. Gelukkig kon mijn broer naar huis bellen om te zeggen dat hij in orde is, net als al zijn vrienden. Hij heeft wel verschrikkelijke beelden gezien natuurlijk. Uiteraard had ik meteen spijt van mijn eerste uitspraak. Ik ben vooral opgelucht dat mijn broer heel thuis is geraakt.
Ik hou jullie op de hoogte hoe mijn herexamens gaan! Geen zorgen, eens deze gedaan zijn is er eens meer tijd voor leukere posts. Ik heb al enkele ideeën voorbereid, die zo snel mogelijk worden verwerkt tot een post! 
Alle foto's van weheartit.com
Cheers!
Sanja

5 opmerkingen:

 1. Haha, dat plaatje is grappig en echt zó waar :P

  Succes met leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha dat eerste plaatje XD
  Ik zeg ook altijd; ik ben me kamer aan het opruimen. Maar dat is niet zo, ik zit op dat moment toch te typen? Haha.

  Succes met je herexamens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die plaatjes zijn echt geniaal!
  Succes met je herexamens!
  Ik hou een give away!
  Ik zou het erg leuk vinden als je meedoet!
  Je kunt een welnesspakket winnen.
  De link staat bovenaan mijn nieuwe post.
  Liefs, Charlie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes en ik herken het probleem van het 1e plaatje haha! Maar het gaat je vast lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die plaatjes zijn echt grappig. :D vooral dat eerste doe ik ook vaak. Succes met je tentamens!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Feel free to leave something