maandag 31 oktober 2011

SANJA'S KITCHEN MADNESS: Halloween cupcakes


Normaalgezien moest deze SKM gisteren al online staan maar de foto's had ik nog niet! En wat te doen met een blogpost zonder foto's? Juist ja, uitstellen. 
Ik heb dus voor Halloween een paar cupcakes gemaakt en versierd tot oogballen ^^ Een paar dan toch... 


Allereerst heb ik 'gewone' vanillecupcakes gemaakt. Grappig: de bovenkant van de CC waren te bol en ik had ergens als tip gelezen dat je dan even een houten plank er op moest leggen, zodat het wat minder bol zou worden. Resultaat:Maar daar was niet veel damage aan! En je ging dit toch niet zien want er ging rolfondant over. Ik heb de kleuren/tinten wit, zwart, blauw en rood gebruikt. Rolfondant is een soort suikerdeeg dat je kan uitrollen en gebruiken om CC en taarten te versieren. De meesten smaken naar marshmallow of vanille. Neem een stuk rolfondant en gebruik een deegrol om het plat te rollen. Ik neem een standaard glas om de onderste laag/wit van de oogbol uit te vormen. Het past perfect! 


Doe hetzelfde met de kleur blauw en tint zwart, maar dan kleinere bolletjes. De blauwe laag heb ik met een spuitdeeg vorm kunnen vormen. De zwarte pupil heb ik gewoon zo gedaan dat ik een mini bolletje maakteen dat gewoon platdrukte met mijn vinger.


Daarna neem je de kleur rood en vorm je bloedvatjes! We hebben ook een Hercule Poirot gemaakt en Bloody Mary.
Omnomnom
Happy Halloween! 
Wat zijn jullie scary plans voor vanavond?


Growls,
Sanja

6 opmerkingen:

 1. Haha super leuk!! Ik heb zelf helaas niets aan Halloween gedaan. Ik heb er niet zo bij stilgestaan en heb ook veel moeten leren voor mijn tentamens, dus het kwam er niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, dat is echt heel erg leuk gedaan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die zien er echt heel erg leuk uit! Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OMG WAT IS DIE ENE CUPCAKE MET EEN SNORRTJE SCHATTIG ZEG! <3 Aah, ze zijn echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Feel free to leave something