zaterdag 6 augustus 2011

Confessions of a Shopaholic?!

'Confessions of a Shopaholic', wie kent de film? Rebecca Bloom, journaliste, houdt van shoppen en krijgt uiteraard na vele uit de hand gelopen shoppingtrips de tientallen rekeningen in de bus van schuldeiser Derek Smeath. Maar zij is net haar vaste job kwijt en kan deze niet betalen, dus schudt ze hem af met (de meest lachwekkende) smoesjes. Ondertussen probeert zij naar de top te klimmen in de modejournalistiek.


Ik heb hem zonet thuis weer bekeken op dvd. Deze film zag ik voor het eerst in de cinema enkele jaren terug (Ladies Night, I love you!) en heb me goed vermaakt. Nu zag ik 'em dus opnieuw en kreeg ik constant weer diezelfde rillingen als toen: Yves Saint Laurent! Prada! Gucci! Wat een mooie jurk heeft zij! Die schoenen! Terwijl mijn smaak eerder richting rock 'n roll gaat, kwijl ik toch bij deze designerstukken. Vrouwelijk instinct? 


Toen besloot ik ook eens stil te staan bij mijn uitgaven. Jammer genoeg heb ik (nog) geen twaalf creditcards om alles te betalen, maar ik ben aardig op weg met mijn bankkaart en Paypal. Ik bekeek nog eens wat ik de laatste dagen en tijd heb gekocht: de solden, mijn verjaardag, ... En nu mijn vakantiewerkgeld binnen is, kriebelen mijn vingers weer richting online banking. Er zijn verschillende bloggers die vertellen waar ze online hun oh zo mooie aankopen hebben gekocht waarbij ik denk dat ik het ook moet hebben. Ja hoor, moeten! Of een webshop die ze onlangs hebben ontdekt en waar hun lezers zéker eens een kijkje moeten nemen, want ze krijgen korting met hun code, de verzendingskosten zijn gratis, etc. Of sluikreclame voor hun eigen juwelenwebshop filteren in hun foto's. God, I want it! Gelukkig heb je soms nog nuchtere bloggers die na verloop van tijd door hebben dat hun portemonnee slinkt en dat het tijd wordt voor een no-buy periode. Het woord verklaart zichzelf denk ik zo.


"Ooh, blog -huppeldepup- heeft een nieuwe post! Oh, een shoplogje. Wat een mooie kleren heeft zij gekocht! Waar heeft ze die gekocht? Oh het staat onderaan de foto. Even een online shop zoeken of verkooppunt waar ze dat ook hebben. Wat is dat aan haar pols? Wat een friggin' mooie armband?! Haar zus heeft het gemaakt, en heeft een eigen webshop waar ze die zelfgemaakte, unieke juwelen verkoopt! Ik wil ook unieke juwelen! *zoekt webshop op* 
Wow zij heeft wel heel veel mooie juwelen te koop staan! Ik koop er best twee of drie tegelijk, verzendingskosten are hell."


"Wat is dat nu toch met die Sleek palettes in beautyblogland? Zoveel goede reviews! En je kan uit zoveel palettes kiezen! Oh, op die site verkopen ze de palettes voor een degelijke prijs en oh kijk nou, die bekende blogster geeft nog eens zoveel % korting met een speciale kortingscode! Must... Have! Het is toch nu of nooit?!"
Ik weet het, ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen geld. Maar toch kan ik het niet laten om iets te kopen, can't explain. Het gevoel dat je iets nieuws hebt in je huis geeft kriebels.
Bij deze, dank u bloggers voor mij deze webshops aan te raden en mijn bankrekening wat lichter te maken. Maar mij toch gelukkig te maken met de aankopen die ik van daar haal. 


Mijn naam is Sanja en ik ben een shopaholic.

Hoe zit dat bij jullie? Kunnen jullie makkelijk 'nee' zeggen, je niet laten overtuigen om iets te kopen? Voor welke spullen heb jij een zwak voor en kan je écht niet laten liggen?


Alle foto's van weheartit.com

3 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat je het durft toe te geven haha. Zelf heb ik er niet zoveel last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan ook moeilijk nee zeggen, omdat ik dan denk dat als ik het erna ga kopen, het misschien al weg is, dus moet ik het meteen hebben. :D
  Ik heb vooral een zwak voor tassen en schoenen!

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het 'nu-of-nooit-gevoel' is heel herkenbaar ja! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Feel free to leave something